Reteta ilustrata de Pate de Casa

Timp de preparare:45 minute .
Ustensile de bucatarie:blender sau robot de bucatarie
Ingrediente: 500 g ficat (de orice fel), 500 ml lapte, 1 capatana de usturoi, 1 ceapa, foi de dafin, mustar boabe, mustar, sare si piper dupa gust, 1/3 pachet de unt, ulei pentru calit ceapa.
Preparare:
1. Pentru ca ficatul sa fie fraged, il punem intr-un castron cu lapte cu cateva ore inainte de a fi gatit.
2. Punem ficatul la fiert, impreuna cu condimentele: cativa catei de usturoi, boabe de mustar, foi de dafin, sare si piper.
3. Separat, incingem putin ulei si calim ceapa tocata cateva minute, pana se inmoaie si devin translucida.
4. Urmeaza sa dam ficatul fiert la blender, amestecandu-l cu sare, piper, mustar, usturoi si untul topit.
5. In blender, adaugam si ceapa calita. Amestecam pana cand obtinem o pasta fina si omogena. Unele gospodine prefera sa paseze pateul cu furculita, pentru ca pasta obtinuta sa fie mai legata.
6. Pateul se serveste la micul dejun, pe paine. Este gustos si sanatos, deoarece ficatul este recunoscut ca o sursa importanta de fier.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Preparate din Carne