Retete culinare turte
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Paine cu Praz si Masline > 06 iulie 2012

Timp de preparare: pregatire: 30 minute, crescut aluatul: 1 ora si jumatate, la cuptor: 1 ora.
Ingrediente pentru 2 paini: 1 kg de faina, 30 g drojdie proaspata, 1 lingurita de sare, 2 linguri de ulei pentru aluat si 2 linguri de ulei pentru uns tavile, 1 ligurita de zahar, 500 ml apa putin calduta.
Ustensile de Bucatarie: sucitor de intins aluatul, tavi de paine pentru cuptorul de aragaz, tigaie pentru calit
Electrocasnice: aragaz, cuptor
Preparare:
Preparam alutul de paine amestecand faina cu uleiul, drojdia si sarea. Adaugam treptat cate putina apa calduta si incepem sa il framantam cu mana.

Ingrediente pentru aluatul de paine

Cand obtinem o coca omogena si am incorporat toata faina, lasam aluatul de paine la dospit intr-un loc cald, timp de o ora sau o ora si jumatate, pana cand devine moale si pufos.

Cum se framanta aluatul de paine

Impartim aluatul in doua parti si luam cate o bucata, pe care o intindem cu sucitorul pe o suprafata curata, pe care presaram faina, astfel incat coca sa nu se lipeasca.

Cum se intinde aluatul de paine

Intr-o tigaie calim prazul tocat marunt timp de 3-4 minute, doar cat sa se inmoaie putin. La calit putem folosi putin ulei sau intr-o tigaie speciala in care se poate gati fara ulei.

Prazul tocat se caleste

Umplem foaia de aluat de paine cu maslinele taiate rondele mici si prazul calit.

Umplutura de praz si masline in aluat

Rulam aluatul de paine cu umplutura in mijloc.

Cum se ruleaza painea

Incingem cuptorul, pentru a fi cald atunci cand painea este pregatita.
Pregatim tavile de paine tapetandu-le cu ulei si asezam fiecare paine rulata in cate o tava. Cu un cutit crestam putin fiecare paine, astfel incat sa nu se rupa aluatul atunci cand va mai creste in cuptor. Dizolvam o lingurita de zahar sau de miere in apa si ungem painea, pentru a capata o culoare mai frumoasa atunci cand se rumeneste. Mai lasam painea in tava timp de 10 minute, sa mai creasca pputin si apoi, cand cuptorul este gata, dam painea la cuptor.

Asezam painea in tava

Dupa aproximativ o ora sau cand vedem ca painea capata un aspect rumen, o scoatem din cuptor.

Paine cu praz si masline rumenita la cuptor

Painea de casa cu praz si masline este foarte gustoasa si hranitoare.

Painea proaspata cu praz si masline

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Retete de Paine