Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Ostropel de Pui cu Piure de Cartofi > 13 aprilie 2011

Reteta tiparibila de Ostropel de Pui cu Piure de Cartofi

Ingrediente pentru doua portii: doua copane de pui, jumatate de capatana de usturoi, ulei, 4 rosii, 4 cartofi, 1 lingura de unt, 100 ml lapte, sare, piper.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie, spumiera.
Preparare:
Intai punem la fiert cartofii pentru piure. Ii taiem cubulete si adaugam in apa de fiert putin ulei si un praf de sare. Cand sunt gata fierti si se pot sfarama usor cu furculita, ii scoatem intr-un castron si ii pasam cu furculita. Adauam laptele si untul topit si il pasam in continuare pana se obtine o un piure "pufos". Adaugam sare dupa gust.

Fierbem cartofii pentru piure

In timp ce se fierb cartofii, putem sa punem pe aragaz si tigaia pentru sosul de ostropel: incingem uleiul adaugam copanele de pui (pentru o reteta mai dietetica fierbem carnea inainte si doar o parpalim in tigaie sa se rumeneasca). Adaugam rosiile date pe razatoare, fara coaja, si usturoiul tocat marunt. Condimentam cu piper dupa gust si lasam sa dea intr-un clocot. Daca dorim, putem adauga si o lingura de otet si una de faina, pentru a obtine un sos mai gros.

Se prepara sosul pentru ostropelul de pui

Servim ostropelul de pui cald, alaturi de piure-ul de cartofi si cu salata de cruditati sau de muraturi. Pofta Mare!

Ostropelul de pui este gata





Retete Culinare cu Poze    Mancaruri