Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Musaca de Ovaz cu Cartofi > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Musaca de Ovaz cu Cartofi

Timp de preparare: 1 ora si jumtatate.
Ingrediente: 50 g unt, 2 cepe mijlocii, 2 catei de usturoi, 150 g de fulgi de ovaz, 150 g cascaval, 2 oua, 1 legatura de patrunjel verde, 2 cartofi,sare, piper.
Electrocasnice:aragaz, cuptor de aragaz.
Ustensile de bucatarie: razatoare, spumiera.
Preparare:
Mai intai asezam fulgii de ovaz intr-o tava si ii dam la cuptor timp de 10-15 minute, ca sa se usuce. Amestecam des, ca sa nu se lipeasca sau sa se arda. Scoatem fulgii de ovaz din cuptor si ii lasam sa se raceasca. Intr-o tigaie, incingem jumatate din cantitatea de unt.

Unt in tigaie

In unt calim usor ceapa si usturoiul tocate marunt.

Calim ceapa si usturoiul

Cu o spumiera, scoatem ceapa si suturoiul din tigaie si le amestecam cu cascavalul dat pe razatoare si cu ouale batute.

Oua in compozitia de musaca

Amestecam bine compozitia obtinuta.

Omogenizam compozitia

Adaugam fulgii de ovaz la musaca

Adaugam fulgii de ovaz

si apoi amestecam patrunjelul tocat marunt. Presaram sare si pier dupa gust.

Adaugam patrunjelul tocat

Ungem cu unt tava sau forma pentru musaca.

Ungem tava cu unt

Asezam cartofii taiati rondele in tava.

Cartofii tocati rondele

Peste cartofi vine compozitia de fulgi de ovaz cu cascaval, oua si verdeata. Deasupra mai adaugam cateva cubulete de unt.

Unul in compozitie

Dam musacaua de ovaz cu cartofi la cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand se rumeneste.

Dam musacaua de ovaz la cuptor

Rasturnam musacaua pe un platou, avand grija sa nu se sfarme.

Rasturnam musacaua pe un platou

Musacaua de ovaz cu cartofi se serveste calda, cu gogosari in otet sau salata verde. Este o reteta vegetariana deosebita, hranitoare si gustoasa.

Garnitura pentru musacaua de ovaz





Retete Culinare cu Poze    Retete Vegetariene