Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Musaca de Cartofi cu Carne Tocata > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Musaca de Cartofi cu Carne Tocata

Ingrediente:300 g carne tocata de vita sau porc, 5 oua, 4-5 cartofi, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper, 2 legaturi de verdeata, 2 linguri ulei, 500 g de suc de rosii.
Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cuptor 1 ora si jumatate. Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie:tocator de carne sau robot de bucatarie
Preparare:
Incepem cu pregatirea ingredientelor: tocam carnea, curatam cartofii si verdeata. Apoi preparam amestecul pentru compozitie astfel: intr-un castron amestecam carnea tocata, verdeata, 3 oua, sarea si piperul.

Compozitie de carne, oua si verdeata pentru musaca

Cu o lingura de lemn amestecam bine toate ingredientele pentru compozitie.

Amestecam compozitia de musaca

Taiem cartofii rondele subtiri si ii asezam intr-un strat in tigaia unsa cu putin ulei. Este bine ca rondelele de cartofi sa fie cat mai subtiri, pentru a ne asigura ca se vor coace suficient si cartofii nu raman tari.

Taiem cartofii rondele subtiri

Peste primul strat de cartofi adaugam compozitia de carne. Exista mai multe variante ale retetei de musaca. O varianta este cu cartofii fierti si pasati piure. La altele se pot adauga si alte legume in compozitie, precum morcovi rasi sau ceapa calita.

Adaugam stratul de carne peste cartofi

Deasupra mai adaugam un strat de rondele de cartofi.

Stratul final de cartofi

Deasupra vom turna un sos din oua batute si suc de rosii. Mai inai batem ouale intregi cu o furculita.

Oua batute pentru sos

Adaugam sucul de rosii si amestecam sosul astfel obtinut. Putem folosi si rosii proaspete date pe razatoare.

Sos pentru musaca

Turnam sucul de rosii peste musaca si o dam la cuptor. Deasupra, putem presara si diverse condimente, dupa gust: cimbru sau busuioc.

Musaca la cuptor

Lasam musacaua la cuptor timp de aproximativ o ora si jumatate, la foc moderat, pana scade sosul. Este bine sa verificam daca s-au copt cartofii inainte de a o scoate din cuptor. Se serveste calda, la felul doi al mesei principale.

Reteta de musaca din cartofi si carne tocata este gata

V-am prezentat o varianta de reteta clasica de musaca cu cartofi si carne tocata.

Idei de imbunatatire a acestei retete:

Super...

Se mai pot pune vinete.

Eu mai pun deasupra randului de cartofi si un rand de rondele de rosii.





Retete Culinare cu Poze    Mancaruri