Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Mere Coapte cu Nuca | Desert de Post > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Mere Coapte cu Nuca

Timp de preparare: 1/2 ora.
Ingrediente: 6 mere intregi, 300 g miez de nuca.
Electrocasnice: cuptor de aragaz.

Mere intregi

Mai intai curatam merele scobind miezul cu un cutit cu varful ascutit, pentru a scoate cotorul cu samburii, pastrand merele intregi. Lasam merele in coaja, deoarece la cuptor acestea se inmoaie si incep sa lase sucul. Coaja le tine intregi.

Curatam samburii

In mijloc, introducem miezul de nuca.

Umplem merele cu nuca

Asezam merele intr-o tava si le dam la cuptor la foc moderat.

Dam merele la cuptor

Dupa 20-30 de minute, merele sunt gata, coapte si moi.

Scoatem merele coapte din cuptor

Le servim pe o farfurie de desert, cu lingurita. Miezul de nuca usor rumenit la cuptor este delicios.

Sugestie de prezentare

Sugestii de imbunatatire a retetei de mere coapte:

Peste miezul de nuca se poate pune putina miere de albine si un praf de scortisoara.

Se poate pune, impreuna cu nuca, dulceata sau miere, un praf de scortisoara.





Retete Culinare cu Poze    Retete Desert