Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Salata de Boeuf > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Salata de Boeuf

Timp de preparare: 1 ora fiert carnea si legumele, 30 min. preparare.
Ingrediente: 1/2 kg muschi de vita, 4 cartofi, 4 morcovi, 1 telina, 4 oua, 200 ml ulei vegetal, 1 lingurita zeama de lamaie sau mustar, 6 castraveti in otet, 4 gogosari in otet, sare, piper, 2 masline si 1 fir de patrunjel verde pentru ornat.
Ustensile de Bucatarie: ustensile pentru ornat cu maioneza Electrocasnice: mixer de bucatarie (Sfatul Bucatarului: nu este recomandat blenderul sau robotul de bucatarie, pentru ca maioneza nu se leaga), aragaz
Preparare:
Se fierb pe aragaz legumele, carnea si 2 oua.

Ingrediente pentru salata de beof

Se taie cubulete legumele, carnea, castravetii si gogosarii si se amesteca intr-un castron mare.

Legumele taiate cubulete pentru salata de boeuf

Separat, pregatim maioneza, amestecand la mixerul de bucatarie galbenusurile de la cele 2 oua fierte cu galbenusurile de la 2 oua crude.Albusurile fierte le pastram pentru ornat. Ca sa nu se taie maioneza, adaugam de la inceput 1 lingurita de zeama de lamaie sau de mustar si continuam sa amestecam, turnand cate putin ulei pana cand maioneza se ingroasa si devine ca o pasta legata.

Cum se face maioneza pentru salata de beof

Amestecam 3/4 din maioneza cu legumele si carnea taiata cubulete si adaugam sare si piper dupa gust.

Amestecam maioneza cu compozitia salatei de beof

Compozitia obtinuta o asezam pe un platou si o netezim cu un lama unui cutit.

Punem compozitia pentru salata de boeuf in platou

"Imbracam" compozitia cu jumatate din maioneza ramasa, pe care o netezim bine cu lama cutitului pana cand maioneza nu mai are "cute".

Acoperin compozitia pentru salata de beof cu maioneza

Punem restul de maioneza intr-o pungulita si crestam coltul acesteia usor cu foarfecele. Punem maioneza in pungulita si ornam salata de boeuf. Daca avem ustensile speciale de bucatarie pentru ornat, cu atat mai bine.

Cum se orneaza salata de boef cu pungulita

Umplem patratelele formate cu morcovi, castraveti si gogosari in otet, telina, patrunjel, albusurile fierte, masline, toate tocate foarte fin.

Ornam salata de boef cu legume

Salata de boeuf este o reteta potrivita pentru ocazii speciale, cum ar fi Revelionul, si se serveste ca aperitiv in meniul de Anul Nou.

Salata de boeuf pentru meniul de Revelion

Idei de imbunatatire a acestei retete:

Cred ca trebuie mazare!

Comentariu: ador salata de boeuf

Comentariu: este foarte frumoasa ideea de a orna slata, merci.

Putina carnita de pui iese mai gustoasa. Telina, pastarnac si putina mazare si cateva muraturi taiate in cubulete mici.





Retete Culinare cu Poze    Meniu de Revelion