Reteta ilustrata de Maruntaie de Miel la Rotisor

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Electrocasnice: cuptor de aragaz cu rotisor
Ustensile de Bucatarie: tava de cuptor, rotisor sau protap
Ingrediente: maruntaie de miel (inima, ficat, plamani, rinichi), prapurele de la miel, 1 capatana de usturoi, 1 legatura de patrunjel verde, 2 lingurite de oregano, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita de piper, 1 lingurita de sare.
Preparare:

Aceasta este o varianta a unei retete traditionale care se prepara de Paste in Grecia si in tarile Balcanice - kokoretsi. Este o modalitate inedita de a prepara organele de miel: la rotisor, infasurate in prapur.

1. Mai intai, pregatim condimentele. Tocam patrunjelul verde si usturoiul si le amestecam cu oregano, sare si piper. Peste compozitia de condimente, usturoi si verdeata, adaugam putin ulei de masline, dupa care amestecam totul pana cand se formeaza o pasta aromata.
2. Spalam organele de miel si le curatam de pielite. La aceasta reteta folosim ficatul, inima, plamanii si rinichii. Taiem organele bucati suficient de mari pentru a le putea infige in rotisor.
3. Amestecam maruntaiele de miel taiate cu pasta de condimente si verdeata, apoi le infigem in rotisor, alternand ficatul cu rinichii, inima si plamanii.
4. Acoperim maruntaiele asezate pe rotisor cu prapurele spalat cu apa si otet si legam rulada cu ata rezistenta, care sa tina prapurele sa nu se desfaca, mai ales la capete.
5. Asezam rotisorul in cuptor, iar dedesubt o tava cu apa, astfel incat rulada sa se faca la abur, fara a se usca. Grasimea din rulada se va scurge tot in tava. Lasam rulada la cuptor timp de aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste frumos. Miroase bine?
6. Scoatem rulada cu tot cu rotisor pe o tava si o lasam sa se raceasca putin. Taiem ata cu care am legat prapurele si o dam deoparte, apoi scoatem rotisorul din rulada cu grija sa nu o desfacem. Apoi Infasuram rulada intr-un servetel de hartie curat, ca sa absoarba excesul de grasime.
7. Desfacem servetelul si asezam rulada intreaga pe un platou. Rulada de maruntaie de miel se serveste taiata rondele potrivite, pe masa de Paste.

Www.Pofta-Mare.ro va doreste un Paste Fericit!

 

Retete Culinare cu Poze    Meniu de Pasti