Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Mancare de Fasole cu Carnati > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Mancare de Fasole cu Carnati

Timp de preparare:fiert fasolea: 1 ora; preparare: 40 minute
Ingrediente: 300 g fasole uscata, alba, carnati, 1 ceapa mare, 200 ml suc de rosii, 2-3 foi de dafin, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, salata de muraturi pentru garnitura.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie pentru prajit, razatoare, strecuratoare
Preparare:
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, pentru a fierbe mai repede. Primul lucru pe care il facem cand incepem sa gatim fasole cu carnati este sa punem fasolea la fiert, deoarece fasolea uscata fierbe mai greu si dureaza ceva mai mult. Dupa aceea, pregatim carnatii si tocam ceapa marunt, sau o dam pe razatoare.

Ingrediente pentru reteta de fasole cu carnati

Incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, pana devine translucida. Adaugam carnatii, preferabil carnati subtiri, facuti in mate de oaie, dar daca folositi carnati grosi, "trandafiri", va trebui sa ii prajiti mai bine, ca sa nu ramana in interior carne cruda.

Se toaca ceapa pentru fasolea cu carnati

Lasam carnatii sa se prajeasca la foc mic si verificam daca a fiert fasolea. Cand fasolea este fiarta, bobul este moale, se umfla si se curata pielita. Scoatem fasolea fiarta intr-o strecuratoare si o scurgem bine de apa. Zeama de la fasole nu se mai foloseste, asa ca putem sa o aruncam.

Adaugam sucul de rosii la mancarea de fasole

Dupa ce se prajesc si carnatii, in tigaia in care am rumenit carnatii adaugam fasolea fiarta si scursa de apa. Turnam si sucul de rosii si amestecam totul in tigaie.

Adaugam condimentele: foile de dafin, sarea si piperul si lasam tigaia de aragaz inca 10-15 minute, pana cand sosul se omogenizeaza si scade suficient, dar avem grija sa nu se lipeasca fasolea de tigaie.

Presaram condimentele la mancarea de fasole

Chiar daca folosim o tigaie de teflon, este bine sa amestecam in mancare destul de des, asfel incat sa nu se afume fasolea cu carnati.

Mancarea de fasole cu carnati este gata

Mancarea de fasole cu carnati este o reteta clasica, pe care o putem servi cu mamaliguta calda si cu muraturi sau cu ardei in otet.

Mancarea de fasole se serveste cu muraturi





Retete Culinare cu Poze    Mancaruri