Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Mancare Chinezeasca - Rulouri de Porc cu Legume > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Rulouri de Porc cu Legume

Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 150 g muschi de porc, 3 linguri de sos de soia, 250 ml ulei,1 morcov, 100 g ciuperci, 1 ceapa, 100 g fasole verde, 2 catei de usturoi, 6-8 foi de placinta, ceapa verde sau verdeata pentru ornat.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie pentru prajit, care nu lipeste, spumiera
Preparare:
Incepem cu carnea, pe care o spalam si o taiem felii cat mai mici si mai subtiri, dupa care o amestecam cu 2 linguri de sos de soia, o acoperim cu o folie si o dam la frigider cel putin jumatate de ora, sa se macereze.

Pregatim carnea cu sosul de soia

Tocam ceapa rondele subtiri, taiem morcovul si fasolea bucatele lungi si subtiri cam cat betele de chibrit, tocam marunt usturoiul si ciupercile. .

Taiem legumele

Intr-o tigaie incapatoare (in bucataria chinezeasca se foloseste o tigaie cu pereti inalti si fundul rotunjit, care se numeste wok ), prajim toate legumele 5-8 minute la foc iute.

Cum se prajesc legumele

Un specific al bucatariei chinezesti este faptul ca ingredientele nu se gatesc timp indelungat, atat legumele, cat si carnea se "parpalesc" mai mult in ulei sau se inmoaie la aburi.Astfel, isi pastreaza calitatile nutritive.
Scoatem legumele si le lasam sa se scurga de ulei intr-un castron.

Legumele se scot si se lasa la scurs

Prajim si carnea in ulei suficient, timp de 10-15 minute. Daca ati taiat bucatile de carne suficient de mici si subtiri, poate fi gata chiar mai repede. Scoatem carnea, o scurgem de ulei si o amestecam cu legumele.

Carnea de prajeste si se amesteca cu legumele

Lasam toata compozitia sa se raceasca si, intre timp, pregatim foile de placinta.

Pregatim foile de placinta

Umplem fiecare foaie de placinta cu compozitia de legume si carne si le rulam cu grija sa nu se rupa. Strangem usor la capete cu degetele umezite, ca sa nu se desfaca rulourile.

Umplem foile de placinta cu compozitia

Prajim pe aragaz fiecare rulou, pe o parte si pe alta, intr-un vas suficient de mare, timp de 3-4 minute. Aveti grija sa nu le ardeti, pentru ca aluatul foilor de placinta se rumeneste imediat.

Prajim rulourile cu carne si legume

Scoatem rulourile pe un servet de hartie si le lasam sa se scurga uleiul.

Rulourile se lasa la scurs

Ornam rulourile cu verdeata sau ceapa verde

Rulourile se orneaza cu verdeata

si le servim cu un sos dulce acrisor , pe care il turnam deasupra cu o lingurita.

Aceasta este o reteta clasica din renumita bucatarie chinezeasca. Se prepara usor si repede si este foarte gustoasa. Variante ale acestui fel de mancare gasiti si in restaurantele cu specific chinezesc sau le puteti comanda la firmele de catering cu mancare chinezeasca.

Mancare chinezeasca clasica





Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale