Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Lapte de Pasare > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Lapte de Pasare

Timp de preparare: 1/2 ora.
Ingrediente: 1/2 l lapte, 3-4 oua, 140 g zahar, 1/2 ceasca de miez de nuca, 5 plicuri de zahar vanilat, un praf de sare.
Electrocasnice: mixer de bucatarie.

Mai intai separam albusurile de galbenusuri si le asezam in vase diferite.

Separam galbenusurile de albusuri

Batem albusurile bine cu mixerul de bucatarie pana obtinem o spuma tare. Intre timp, punem la fiert laptele cu zaharul (din care am oprit 3 linguri), zaharul vanilat si putina sare. Fierbem laptele la foc mic, pentru a trage mai bine aromele. Cu o lingura, luam din albusurile batute spuma si turnam in laptele fiert. Acoperim vasul si lasam laptele sa dea in clocot, dupa care intoarcem bulgarasii de albus pe cealalta parte.

Batem albusurile spuma

De indata ce albusul nu mai este crud, scoatem bulgarasii cu o lingura cu gauri sau o spumiera si ii lasam sa se raceasca pe o farfurie. Luam laptele de pe foc si il lasam sa se raceasca.

Scoatem bulgarasii din lapte

Frecam galbenusurile cu cele 3 linguri de zahar oprite si le amestecam la mixer, turnand treptat cu cate putin din laptele racorit.

Batem galbenusurile cu zahar

Punem compozitia de galbenusuri si lapte in baie de abur (bain marie) pe aragaz, amestecand permanent cu telul pentru a nu se taia. Cand compozitia se ingroasa ca o crema, se ia de pe foc si se amesteca mai departe pana cand se raceste.

Laptele la bain-marie

Asezam bulgasarii de albus intr-un castron si turnam crema desupra. Presaram miez de nuca. Servim aceasta reteta delicioasa de lapte de pasare la desert.

Laptele de pasare este gata

Sugestii de imbunatarie a retetei de lapte de pasare:

Bulgarasii de albus se orneaza cu ciocolata rasa si visine.





Retete Culinare cu Poze    Retete Desert