Reteta ilustrata de Grau Incoltit

Timp de incoltire: 36-48 de ore.
Ingrediente: grau, apa.
Preparare:
1. Spalam bine graul, in mai multe ape. Folosim apa rece, de la robinet. Asezam graul spalat intr-o tava intinsa si il acoperim cu apa. Acoperim tava cu un servetel curat, ca sa nu intre praf sau alte impuritati.
2. La fiecare 12 ore (dimineata si seara), spalam graul si schimbam apa, folosind o strecuratoare. Dupa primele 24 de ore nu mai acoperim complet graul cu apa, ci doar pe jumatate - mai mult il stropim cu apa.
3. Cand a incoltit, vom vedea germenele alb, de 1-2 mm. In general dupa 36-48 de ore graul este incoltit, bun de mancat. Vara se poate ca graul sa incolteasca chiar si dupa 24 de ore, fiind mai cald. Este bine sa preparam graul incoltit la fiecare doua zile, decat sa il pastram mai mult timp, deoarece se va forma mucegai.

Graul incoltit este extrem de benefic pentru organism, continand un complex de vitamine si minerale necesare pentru a ne pastra sanatatea. Se poate manca atat ca atare, cat si amestecat cu miere sau dat prin masina de macinat, pentru a obtine o pasta mai usor de mestecat.

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de Post