Reteta ilustrata de Tartine de Post din Franzela cu Margarina si Usturoi la Cuptor

Timp de preparare: 10 minute; la cuptor: 20 minute;
Ingrediente: 1 franzela, 200 g margarina, 4-5 catei de usturoi, 1 legatura de verdeata;
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Preparare:
1. Taiem franzela felii de grosime potrivita, dar fara sa le desprindem complet, astfel incat feliile sa ramana prinse pe una din laturi.
2. Intr-un castron, pregatim margarina amestecata cu usturoiul pisat si cu verdeata (patrunjel sau marar, dupa gust) tocata.
3. Ungem fiecare felie de franzela cu compozitia de margarina si asezam franzela intr-o tava de cuptor. O dam la cuptor, la foc potrivit, pana cand margarina se topeste, iar franzela se rumeneste si devine crocanta.
4. Dupa aproximativ 20 de minute, scoatem franzela din cuptor si servim tartinele calde.
Painea crocanta, margarina topita si usturoiul aromat vor da un gust deosebit acestor tartine de post, care se prepara rapid si usor.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de Post