Retete culinare de post
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Fasole Fava Batuta | Aperitive de Post > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Fasole Fava Batuta

Fasolea fava se gaseste in general uscata, in magazinele cu produse alimentare orientale sau la raioanele de specialitati in supermarketuri. Are aspectul unor boabe aplatizate, de culoare galbena. Se serveste in general cu ceapa, lamaie sau capere. Sa vedem cum se prepara fasolea fava batuta.

Timp de preparare: la fiert: 1 ora, pregatire: 1/2 ora;
Electrocasnice: aragaz, blender.
Ustensile de Bucatarie: tigaie, strecuratoare
Ingrediente: 200 g fasole fava uscata, 1 ceasca de ulei de masline, 1 ceapa, 1 lamaie, 4 linguri de capere, sare.

Mai intai punem fasolea spalata la fiert, pe aragaz. Timpul de fierbere este ceva mai scurt decat la fasolea normala, insa este bine sa ne asiguram ca a fiert suficient pentru a putea fi pasata bine.

Se fierbe fasolea pe aragaz

Strecuram fasolea si o pasam bine cu o lingura din lemn. Putem sa o amestecam si la blender, daca dorim o omogenizare mai rapida.

Pasam fasolea cu o lingura din lemn

Adaugam uleiul de masline si amestecam bine in continuare. Presaram sare dupa gust.

Adaugam uleiul de masline

Asezam fasolea batuta pe o farfurie, lasand loc si pentru garnitura, formata din ceapa, capere si lamaie.

Asezam fasolea batuta pe o farfurie

Taiem ceapa si lamaia felii subtiri. Daca dorim, putem adauga zeama de lamaie chiar peste fasole. De asemenea, putem incerca sa tocam si ceapa marunt, pentru a o amesteca cu fasolea la blender.

Pregatim ceapa si lamaia

Asezam ceapa si feliile de lamaie alaturi de fasole, pe farfurie. Deasupra, o putem orna cu capere. Acestea au un gust acrisor, care se potriveste foarte bine cu gustul mai satios al salatei de fasole batuta. Fasolea fava se foloseste foarte mult in bucataria greceasca si orientala. Pofta Mare!

Adaugam caperele





Retete Culinare cu Poze    Retete de post