Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Salata de Muraturi > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Salata de Muraturi

Ingrediente: 3 kg gogonele, 3 kg ardei grasi, 2 kg morcovi, 1 conopida, 500 g zahar, 1 lingura de sare, 1l otet, 6-7 foi de dafin, 1 lingura mustar boabe, 1 lingura piper boabe,
Ustensile de bucatarie: capsator pentru borcane
Electrocasnice: aragaz sau plita de gatit
Preparare: Mai intai spalam legumele si le taiem bucati potrivite,

apoi le amestecam intr-un vas suficient de mare.

Separat, preparam compozitia din otet, zahar, sare, foi de dafin, mustar si piper si o fierbem pe aragaz sau pe plita de gatit pana cand da in clocot.

Lasam otetul cu condimentele sa se raceasca putin, apoi il turnam peste legume. Lasam totul la temperatura camerei peste noapte (sau 12 ore). In acest timp, legumele isi "lasa" zeama si se inmoaie.

Pregatim borcanele pentru muraturi si le umplem cu legumele din zeama cu otet, pe care o pastram

si o turnam cu grija peste legumele din borcane.

Lasam muraturile sa se aseze si mai completam cu zeama, pana cand se umplu borcanele.

Lasam sa se limpezeasca si apoi capsam borcanele bine cu capsatorul special, astfel incat sa nu rasufle. Pentru aceasta reteta de salata de muraturi nu avem nevoie sa folosim nici un fel de conservanti, insa secretul este ca borcanele sa fie foarte bine capsate.





Retete Culinare cu Poze    Salate