Reteta ilustrata de Clatite cu Gem

Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 150 g de faina, 300 ml de lapte, 2 oua, o lingurita esenta de vanilie, 3 lingurite de zahar, un praf de sare, 1/2 ceasca de ulei sau unt ori margarina vegetala, 2 linguri de zahar pudra, un borcan de gem de fructe.
Electrocasnice:aragaz cu plita pentru gatit
Ustensile de bucatarie: tel sau mixer de bucatarie, polonic, tigaie de teflon pentru clatite
Preparare:
1. Compozitia de clatite se prepara la fel si cea pentru clatitele cu crema de ciocolata: amestecam ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si sarea, cu telul sau cu mixerul de bucatarie, incorporand treptat faina pana cand se omogenizeaza.
2. Incingem putin ulei sau unt in tigaia de clatite, astfel incat sa acopere toata suprafata tigaii, dupa care il scurgem intr-o cescuta, pentru a-l refolosi, dar nu mai mult de 3-4 ori.
3. Turnam un polonic de compozitie si rotim tigaia pentru a acoperi tot fundul tigaii.
4. Dam tigaia pe aragaz pana cand clatita se rumeneste pe o parte, apoi o intoarcem si pe partea cealalta. Daca nu reusim sa aruncam si sa prindem clatita in aer, direct cu tigaia, o intoarcem usor cu ajutorul unei furculite. Tiagile speciale de clatite ne usureaza munca, deoarece se intorc pur si simplu de pe o parte pe cealalta.
5. Continuam astfel pana cand se termina compozitia. Apoi incepem sa umplem clatitele cu gem de fructe.
6. Cu o lingurita, punem pe fiecare clatita o cantitate suficienta pentru a acoperi in strat subtire toata suprafata clatitei.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri