Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Chiftele de Legume > 07 iulie 2012

Timp de preparare: 1 ora.
Indrediente: 2 morcovi, 2 dovlecei, 4 cartofi, o jumatate de telina, 1 capatana de usturoi, 2 linguri faina, 2 oua, o legatura de verdeata, ulei de floarea soarelui pentru prajit, sare si piper dupa gust.
Electrocasnice: aragaz
Accesorii de Bucatarie: tigaie de teflon pentru prajit, razatoare de bucatarie, spumiera.
Mai intai, spalam si curatam legumele.

Ce avem nevoie pentru reteta de chiftele de legume

Dam legumele pe razatoare cat mai fin si curatam usturoiul si il tocam. Scurgem legumele de suc, pentru ca sa se lege compozitia de chiftele mai bine.

Dam legumele pe razatoarea de bucatarie

Amestecam legumele cu ouale, usturoiul, verdeata tocata. Presaram faina si o incorporam in restul compozitiei, amestecand bine.

Adaugam faina la compozitia de chiftele

Obtinem o compozitie legata pentru chiftelele de legume.

Amestecam compozitia de chiftele

Separat, incingem uleiul in tigaia de teflon si luam din compozitie suficient ca sa formam cu mana chiftelele pe care le prajim in ulei.

Dam forma chiftelelor de legume

Intoarcem chiftelele de legume pe ambele parti, ca sa se rumeneasca uniform si le scoatem din tigaie cu o spumiera. Este bine sa tinem mereu ustensilele de bucatarie la indemana.

Prajim chiftelele de legume in tigaie

Reteta de chiftele vegetariene de legume este gustoasa si se poate servi ca aperitiv sau ca felul principal cu piure de cartofi si salata asortata.

Chiftele de legume cu salata





Retete Culinare cu Poze    Retete Vegetariene