Reteta tiparibila de Carnati la Gratar
Ingrediente: carnati subtiri, cu carne de porc.
Ustensile de Bucatarie gratar de curte sau gratar de aragaz, bete lungi de bambus.
Pregatire:
Alegem carnati lungi si subtiri, pe care ii infigem in betele de bambus, formand o spirala. Betele de bambus
vor tine carnatii sa nu se desfaca.
Daca frigem carnatii la gratar de curte, atunci pregatim jarul. Pentru aceasta avem nevoie de
carbuni, lemne, chibrituri. Cand jarul este gata, putem aseza carnatii pe gratar. Datorita betelor de bambus, acestia sunt usor de
intors de pe o parte pe cealalta, pentru a se rumeni uniform.
Iar daca folosim un gratar de aragaz, atunci este cu atat mai mai simplu.
Servim carnatii la gratar cu garnitura de
cartofi pai, cu
salata de muraturi si
vin rosu de casa
Retete Culinare cu Poze
Fripturi si Gratar
|