Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Budinca de Andive > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Budinca de Andive

Ingrediente:400 g branza telemea, 4 oua, 1 cana de iaurt, 2 andive, 50 g unt.
Timp de preparare: pregatire: 15 minute; la cuptor: 30 - 40 minute.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie: razatoate mare pentru branza, vas din sticla termorezistenta sau tava de cuptor.
Preparare:
Dam branza telemea pe razatoarea mare si batem 3 din cele 4 oua intr-un castron, cu o furculita. Adaugam ouale batute peste telemea, apoi iaurtul si amestecam compozitia pana la omogenizare.

Compozitia de budinca

Desfacem frunzele andivelor si le spalam, apoi le oparim 2-3 minute in apa clocotita.

Frunze de andive

Pregatim vasul de yena sau tava de cuptor, tapetandu-le cu unt. Adaugam andivele oparite si scurse de apa in vas. Aprindem cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.

Vas de yena pentru budinca

Peste frunzele de andive adaugam compozitia de branza, oua si iaurt, iar deasupra oul batut. Acesta va forma o crusta usor crocanta, foarte gustoasa. Dam budinca de andive la cuptor, la foc moderat.

Budinca de andive la cuptor

Cand se rumeneste, o scoatem si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia portii.

Budinca de andive rumenita

Se serveste atat calda, cat si la temperatura camerei.

Portie de budinca de andive

Andivele reprezinta un aliment deosebit de benefic pentru sanatate, fiind hranitoare si totodata dietetice (au foarte putine calorii). Se servesc, in general, sub forma de salata, dar si in mancaruri gatite, precum aceasta budinca la cuptor.





Retete Culinare cu Poze    Retete Vegetariene