Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Ardei Copti cu Otet > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Ardei Copti cu Otet

Ingrediente: ardei grasi sau capia, sare, otet, apa.
Ustensile de bucatarie: gratar sau tava de copt
Preparare: Pentru a pregati o salata de ardei copti cu otet, mai intai mergem in gradina si culegem cativa ardei...

Ardei in gradina

Glumeam... daca nu avem gradina, cumparam ardei din piata de legume sau de la supermarket... Pregatim gratarul in curte (sau pe aragaz) si pana se incinge jarul, spalam ardeii. Cel mai bine se fac pe o plita din fonta sau o tabla ca cea din imagine.

Ardei pe gratar

Cand coaja s-a innegrit si se desprinde cu usurinta, scoatem ardeii intr-o craticioara si ii lasam putin sa se raceasca.

Ardei copti

Curatam ardeii de coaja, cu grija sa nu se rupa fasii. O idee este sa ii curatam in apa, deoarece coaja se va desprinde mai usor.

Curatarea ardeilor de coaja

Asezam ardeii intr-o farfurie si presaram putina sare, apoi pregatim intr-o cescuta otetul indoit cu apa si il turnam peste ardei. Ii servim cu diverse mancaruri de sezon - cu peste sau gratar, dar sunt foarte buni si cu fasole ori salata de vinete.

Ardei pe farfurie





Retete Culinare cu Poze    Salate